% 

Viet Thanh Nguyen – De sympathisant (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (mei 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 531
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12,1 x 8,4 x 1,7 cm
Pagina's: 709 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806262

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Het is april 1975 en in Saigon heerst chaos. In een villa zit een generaal van het Zuid-Vietnamese leger aan de whiskey. Samen met zijn getrouwe kapitein is hij bezig een lijst op te stellen van mensen die een plaats zullen krijgen op een van de laatste vluchten het land uit.

De bedoeling is dat de generaal – samen met de door hem uitverkozen landgenoten – een nieuw leven gaat beginnen in Los Angeles. De groep is zich er echter niet van bewust dat een van hen, de kapitein, in het geheim de groep observeert en verslag uitbrengt aan de Vietcong.

De sympathisant is het verhaal van deze kapitein, een man die in Amerika aan de universiteit ging studeren, maar terugkeerde naar Vietnam om te vechten voor de communistische zaak.

Viet Thanh Nguyens biedt met zijn debuutroman een kijkje in de ziel van deze dubbelagent, wiens hooggestemde idealen vereisen dat hij zijn vrienden en collega’s zal moeten verraden.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #531

Over de auteur
Viet Thanh Nguyen (Vietnam, 1971) is hoogleraar Engelse en Amerikaanse studies en etniciteit aan de Universiteit van Zuid-Californië. Met zijn debuut De sympathisant (2015) won hij vele prijzen, waaronder de belangrijke Pulitzer Prijs (voor fictie, 2016). Naast schrijver en docent is Nguyen ook cultureel criticus bij de Los Angeles Times.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Viet Thanh Nguyen – De sympathisant':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *