Stephen King – De Shining (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juni 2020)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 666
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 81 x 22 mm
Pagina’s: 936 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807788

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

De Shining is waarschijnlijk Stephen Kings beroemdste boek, en werd onvergetelijk verfilmd door Stanley Kubrick.

Jack Torrance, zijn vrouw Wendy en hun vijfjarige zoon Danny verblijven in het Overlook Hotel, waar Jack is ingehuurd als huismeester. Danny heeft een gave: ‘het licht’, zoals de oude meneer Hallorann het noemt.

In het Overlook Hotel nemen Danny’s visioenen angstaanjagende vormen aan. Hevige sneeuwstormen sluiten het gezin volledig af van de buitenwereld. Het hotel zou verlaten moeten zijn, maar wie is de dame in kamer 217 en wie zijn de gemaskerde gasten die maar met de lift op en neer blijven gaan..?

Aanvullende info

  • Dwarsligger #666

Over de auteur
Stephen King (Verenigde Staten, 1947) kwam als Stephen Edwin King ter wereld. Zijn jeugd was verre van gemakkelijk: zijn vader verliet het gezin al snel en Stephen groeide op onder financieel erbarmelijke omstandigheden. Desondanks ging King studeren en in de jaren daaropvolgend verdiende hij de kost als leraar Engels. Hij woonde destijds met zijn gezin in een camper en ook deze periode uit zijn leven was financieel mager. In 1974 verscheen zijn debuut Carrie (in 1983 vertaald in het Nederlands), waarna nog vele tientallen boeken zouden volgen. Inmiddels is King een autoriteit op het gebied van fantasy- en horrorverhalen, waarvan er vele succesvol zijn verfilmd.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Stephen King – De Shining':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *