Stephan Enter – Grip & Spel (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (september 2017)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 482
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 83 mm
Pagina's: 715 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806033

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoord:

2 romans in 1 / Grip en Spel van Stephan Enter

In Grip maakt een reünie veel los bij vier alpinisten die in hun studententijd samen hebben geklommen in Noorwegen. Grip gaat over vriendschap, over reizen, over zelfinzicht, over vergankelijkheid en over de moeilijke en soms pijnlijke vraag of je het leven leidt dat je had willen leiden. Of de keuzes die je maakte wel jouw keuzes waren. Hoe het beeld dat je hebt van de ander zich tot die ander verhoudt.

In Spel zien we Norbert Vijgh opgroeien van jongetje van ongeveer negen tot een bijna volwassene van twintig. In ieder hoofdstuk staat een spel centraal en via het spel ontstaat gaandeweg de biografie van Norbert. Een jongen die met overgave de schoonheid van een jeugd ervaart alsof hij al weet dat het leven dan feller, waarachtiger is dan het later ooit zal zijn.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #482

Stephan Enter is als geen andere schrijver van zijn generatie in staat over de werking en betekenis van herinneringen te schrijven en tegelijk in een levendige en zintuiglijke stijl een ontroerend en aangrijpend verhaal neer te zetten. Voor Grip ontving hij de publieksprijs van de Gouden Boekenuil en de F. Bordewijk-prijs.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Stephan Enter – Grip & Spel':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *