% 

Stan de Jong & Koen Voskuil – Neelie Kroes (dwarsligger)

17,50De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Hoe een Rotterdams meisje de machtigste vrouw van Europa werd

Druk: 1 (oktober 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 202
Taal: Nederlands
Afmetingen: 17 x 120 x 83 mm
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802332

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Plankgas Neelie. Neelie Split-Kroes. Nikkelen Neelie. Steely Neelie. In Nederland en ver daarbuiten is Neelie Kroes uitgegroeid tot een fenomeen. De bekendheid van Neerlands eerste vrouwelijke eurocommissaris stamt bepaald niet van vandaag of gisteren. Al veertig jaar staat zij in het middelpunt van de belangstelling.

In deze eerste biografie van Neelie Kroes beschrijven de auteurs hoe een Rotterdams meisje uit een eenvoudig ondernemersmilieu wist uit te groeien tot de machtigste vrouw van Europa. Hoe wist Neelie zich te handhaven in typische mannenbolwerken en telkens weer affaires te overleven?

Studievrienden, zakenrelaties, topambtenaren, oud-ministers en oud-premiers spreken openhartig over hun ervaringen met Neelie Kroes. Daarnaast reconstrueren de auteurs geruchtmakende zaken uit het verleden en komen zij zelfs met nieuwe onthullingen.

Enkele trefwoorden: jeugd, studie, Hans Wiegel, Dries van Agt, Tank Cleaning Rotterdam, de privatisering van de PTT, Indonesië, Fokker, prins Bernhard, Ruud Lubbers, Bram Peper, de bonnetjesaffaire, Jan-Dirk Paalberg, astrologen & helderzienden, en natuurlijk de Europese jaren.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #202
  • Met illustraties

Recensies uit de media

  • Het Parool: ‘Deze biografie mag er wezen. De Jong en Voskuil hebben gedegen werk geleverd over een intrigerende vrouw.’
  • NRC Handelsblad: ‘Goed gedocumenteerd en zeer lezenswaardig.’
  • HP/De Tijd: ‘Barstensvol grote en kleine onthullingen.’
  • BZ Blad: ‘Een zeer geslaagde biografie, die tevens een aardig inkijkje biedt achter de coulissen van de politiek en de top van het Nederlandse bedrijfsleven.’

Over de auteurs
Stan de Jong (Waalre, 1963) en Koen Voskuil (Haarlem, 1975) zijn onderzoeksjournalist bij weekblad Revu. Ze schreven al eerder gezamenlijk een boek: De Club van Dollars (2009), over de praktijken van meesteroplichter Jonathan Tobing. Hun biografie Neelie Kroes (2011) belandde hoog in de bestsellerlijsten.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Stan de Jong & Koen Voskuil – Neelie Kroes':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *