Scott Turow – De aanklager

Druk: 1 (juli 2011)
Uitgave: Hardcover
Taal: Nederlands
Afmetingen: 17 x 120 x 83 mm
Pagina's: 853 stuks
Gewicht: 141 gram
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801250

Bestel als andere uitgave »

Beschrijving

Openbaar aanklager Rusty Sabich wordt belast met de moord op Carolyn Polhemus, zijn ex-collega én geliefde. Tijdens het onderzoek wordt er steeds meer bewijsmateriaal gevonden dat in zijn richting wijst. Zo wordt hij langzamerhand zelf verdachte van de moord.

Rusty – meestal koel, zakelijk en objectief – ontkomt er daardoor natuurlijk niet aan dat hij zeer persoonlijk betrokken raakt bij deze zaak. Dusdanig persoonlijk zelfs, dat hij zichzelf op een gegeven moment terugvindt in het beklaagdenbankje, oog in oog met de jury…

De aanklager speelt zich af in kleine midden-Amerikaanse stad, waar openbare functies en politiek niet altijd even strikt gescheiden zijn. De schrijver – Scott Turow – was zelf jarenlang openbaar aanklager in Chicago en weet daardoor de scènes in de rechtbank levensecht en geloofwaardig over te brengen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #134
  • Oorspronkelijke titel: Presumed innocent
  • Vertaling: Frank de Groot
  • In 1990 verfilmd als Presumed InnocentExterne link, met o.a. John Seitz en Harrison Ford

Recensies uit de media

  • De Standaard: ‘De aanklager is een meesterlijke thriller.’
  • Crimezone: ‘Turows debuut is een sterk gecompileerd – zeer goed geschreven – en tijdloos rechtbankdrama, dat je tot de laatste pagina aan het verhaal gekluisterd houdt.’

Over de auteur
Scott Turow (Verenigde Staten, 1949) is naast schrijver ook praktiserend advocaat. In het verleden was hij jarenlang openbaar aanklager in Chicago. Dat zijn boeken zich meestal afspelen in en om de rechtbank, mag dan ook geen verrassing heten. Turow is een succesvol schrijver; van zijn boeken zijn wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht. De aanklager was zijn debuut en dateert van 1987.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Scott Turow – De aanklager':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *