% 

Ruud Gullit – Kijken naar voetbal (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 2 (september 2016)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 427
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 83 mm
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049805043

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Originele analyses, verrassende observaties en anekdotes zoals alleen Ruud Gullit ze kan vertellen zorgen ervoor dat je voorgoed anders voor de televisie – of in het stadion – zit. Gullit beschrijft hoe zijn tactisch inzicht als speler groeide met iedere stap die hij in zijn imposante carrière maakte. In elk team werd hij op een andere positie neergezet (van laatste man tot rechtshalf, tot spits), waardoor hij zich steeds aan nieuwe situaties moest aanpassen.

Tegenwoordig ziet hij als analist honderden wedstrijden per jaar. In zijn boek vertelt hij voor het eerst op welke manier hij een wedstrijd ‘leest’, hoe hij binnen vijf minuten kan zien of een vleugelaanvaller zijn man voorbij zal komen, wat de zwakke plek is van elk team en waarom balbezit niet altijd tot doelpunten (en dus tot winst) leidt.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #427

Ruud Gullit is een van Nederlands beste en aansprekendste voetballers ooit. Als speler bij o.a. Feyenoord, PSV en AC Milan werd hij diverse malen landskampioen. In 1988 was hij aanvoerder van het Nederlands kampioenselftal. Met AC Milan won hij daarna twee keer de Europa Cup I en kreeg hij de prestigieuze Ballon d’Or.

Tegenwoordig werkt hij als voetbalanalist bij SBS6 en de BBC. Hij schreef zijn boek samen met Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Ruud Gullit – Kijken naar voetbal':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *