% 

Reinildis van Ditzhuyzen – Hoe hoort het eigenlijk? (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Naar het klassieke boek van Amy Groskamp-ten Have

Druk: 1 (december 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 574
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,2 x 1,8 cm
Pagina’s: 863 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806743

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Veel mensen denken dat etiquette iets is dat slechts af en toe van pas komt. Tijdens een duur diner bijvoorbeeld, of bij huwelijken en andere officiële gelegenheden. Maar dat klopt niet. Niet volgens Reinildis van Ditzhuyzen en haar uitgever althans:

“Het komt altijd en overal van pas om een antwoord paraat te hebben op de vraag ‘Hoe hoort het eigenlijk?’ Etiquette moet worden beschouwd als een belangrijke sociale vaardigheid. Goede manieren laten intermenselijke contacten soepel en prettig verlopen. Thuis, op het werk, tijdens de vakantie of waar dan ook. Wie wil dat nu niet?”

Deze door Reinildis van Ditzhuyzen geheel herschreven editie van Hoe hoort het eigenlijk? is behoorlijk compleet. Zo goed als alle gedragsregels worden er duidelijk en nauwkeurig in beschreven. Niet voor niets prijkt er ‘De Dikke Ditz’ op de omslag. Ook is de inhoud geactualiseerd en naar de hedendaagse tijd getrokken. Er is maatschappelijk immers veel veranderd in Nederland sinds Amy Groskamp-ten Have in 1939 als eerste de Nederlandse etiquette op schrift stelde.

De dwarsligger Hoe hoort het eigenlijk? is bedoeld als gids voor iedereen die niet lukraak wil handelen en goede manieren beschouwt als prettige basis om met elkaar om te gaan.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #574

Recensies uit de media

  • Goodreads.com: ‘Een briljant vervolg op Amy Groskamp-ten Have. Actueel en een geweldige bron van informatie.’
  • NRC Handelsblad: ‘Er staan ook nieuwe tips in het boek. Zoals wanneer het gepast is iemand te tutoyeren (minder u, meer jij), hoe je te kleden (minder jasje-dasje) en hoe op een beschaafde manier social media te hanteren.’

Over de auteur
Reinildis van Ditzhuyzen (Arnhem, 1948) is historica en publiciste. Ze schrijft frequent voor diverse kranten en tijdschriften, waaronder de Staatscourant en NRC Handelsblad. Als auteur is Van Ditzhuyzen vooral bekend van De Dunne Ditz dan wel De Dikke Ditz, haar boek over etiquette waarvan met enige regelmaat een geactualiseerde editie verschijnt.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Reinildis van Ditzhuyzen – Hoe hoort het eigenlijk?':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *