Pim van Lommel – Eindeloos bewustzijn (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Een wetenschappelijke visie op de bijna-doodervaring

Druk: 1 (november 2017)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 502
Taal: Nederlands
Afmetingen: 24 x 120 x 82 mm
Pagina's: 909 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806088

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Een paar jaar geleden publiceerde cardioloog Pim van Lommel een artikel in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet over zijn onderzoek naar bijna-doodervaringen (BDE) bij 344 Nederlandse patiënten. Zij hadden een hartstilstand in het ziekenhuis gehad. Van hen bleken er 62 een BDE te hebben meegemaakt.

Sindsdien kunnen we niet meer om het verschijnsel ‘bijna-doodervaring’ heen. Het is een authentieke ervaring die niet te herleiden is tot fantasie, psychose of zuurstoftekort; een BDE verandert mensen blijvend.

Van Lommel geeft in dit boek een wetenschappelijk verantwoorde uitleg van de BDE. Dat doet hij niet voor zijn vakbroeders, maar voor een lekenpubliek. Hij doorspekt zijn betoog met verhalen van mensen die een BDE hebben meegemaakt. Met de meesten van hen heeft Van Lommel persoonlijk contact gehad.

Kern van Van Lommels betoog is dat de heersende, materialistische visie van artsen, filosofen en psychologen op de relatie tussen hersenen en bewustzijn te beperkt is om het verschijnsel te kunnen duiden. Volgens Van Lommel zijn er goede redenen om aan te nemen dat ons bewustzijn niet altijd samenvalt met het functioneren van onze hersenen. Het bewustzijn kan ook los van ons lichaam functioneren.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #502

Over de auteur
Pim van Lommel (Laren, 1943) was van 1977 tot 2003 als cardioloog verbonden aan het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Sindsdien houdt hij over de hele wereld lezingen over BDE, en de relatie tussen bewustzijn en hersenfunctie.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Pim van Lommel – Eindeloos bewustzijn':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *