Marente de Moor – De Nederlandse maagd (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (september 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 560
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,2 x 1,5 cm
Pagina’s: 495 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806804

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoord:

Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude vriend, maître Egon von Bötticher. Egon, een huzaar die gewond en verbitterd is teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, slijt zijn dagen op een verlaten landgoed bij Aken. Hier geeft hij les aan twee beeldschone tweelingbroers en organiseert hij bloedige duels voor studenten.

Binnen de poorten van deze eigenaardige wereld gaat Janna, geïntrigeerd door haar ontoeschietelijke maître, op zoek naar antwoorden. Wat is er tussen hem en haar vader voorgevallen, en wie moet de rekening vereffenen? Gaandeweg dringt de buitenwereld het leven op het landgoed binnen en komt het tot een dramatische ontknoping.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #560
  • Winnaar AKO Literatuurprijs (2011)
  • Winnaar European Union Prize for Literature (2014)

Recensies uit de media

  • Juryrapport AKO Literatuurprijs: ‘De Nederlandse maagd is een meeslepende, broeierige roman die nog lang blijft nazinderen.’
  • Frankfurter Allgemeine Zeitung: ‘Haar natuurmetaforen hebben een dierlijke kracht, haar beschouwingen zijn even intelligent als eigenzinnig, en de manier waarop ze de zwoele onweerssfeer aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog oproept, getuigt van een groot verteltalent.’

Over de auteur
Marente de Moor (Den Haag, 1972) is schrijfster en columniste. Ze debuteerde in 2007 met De overtreder. Haar tweede roman, De Nederlandse maagd (2010), werd in 2011 bekroond met de AKO Literatuurprijs en in 2014 met de European Union Prize for Literature. Het boek werd vertaald in twaalf talen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Marente de Moor – De Nederlandse maagd':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *