M.A. van Willigen – Bidden met Augustinus in de vroege kerk (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juni 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 198
Taal: Nederlands
Afmetingen: 17 x 120 x 82 mm
Pagina's: 635 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789460730184

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

De dwarsligger Bidden met Augustinus in de Vroege Kerk bestaat uit twee delen:

In het eerste deel, dat 210 gebeden bevat, is een selectie gemaakt uit de Confessiones (Belijdenissen) van de kerkvader. In deze gebeden wordt de ontwikkeling gevolgd van het geestelijk leven van Augustinus (354-430 n.Chr.).

Het tweede deel bestaat uit 40 gebeden, voor het merendeel afkomstig uit de volle breedte van de vroegchristelijke kerk. Inspirerende teksten waarin het gebedsleven van belijdende christenen centraal staat. Het zijn gebeden uit zowel de oosterse als de westerse kerk. Soms als papyrusvondst en soms als oud handschrift aan ons overgeleverd.

Van alle in het boek genoemde auteurs heeft Van Willigen een kleine biografie gemaakt om de lezer te laten zien wie de persoon achter de gebeden was. De uitgave is prima geschikt voor persoonlijke bezinning, om de dag mee te beginnen en te eindigen.

Aanvullende info

Recensies uit de media

  • Website Hervormd Nieuw-Lekkerland Dorp: ‘De ruim 200 gebeden uit Augustinus’ Belijdenissen werpen een nieuw licht op het gebedsleven van deze kerkvader. […] Naast deze gebeden zijn er ook 40 gebeden opgetekend uit de volle breedte van de vroegchristelijke kerk, die zeer de moeite waard zijn om te lezen en te bidden.’

Over de auteur
M.A. van Willigen (Haren, 1962) promoveerde in 2008 op Ambrosius van Milaan. In datzelfde jaar richtte hij de Stichting Bijbeluitleg Vroege Kerk op. Verder is hij o.a. docent Oudheid bij Driestar Educatief en docent NT Grieks bij The Protestant Theological University (PThU). In 2010 publiceerde hij het Dagboek Vroege Kerk, met daarin 12 preken van onder meer Augustinus.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'M.A. van Willigen – Bidden met Augustinus in de vroege kerk':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Speciaal aanbevolen bij deze dwarsligger: