Judith Fanto – Viktor (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (maart 2020)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 653
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 82 x 18 mm
Pagina’s: 576 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807818

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoord:

Wenen, 1914. De zesjarige Viktor Rosenbaum redt weeskind Bubi uit een vijver in het Praterpark. Tussen hen ontstaat een levenslange vriendschap en Bubi wordt opgenomen in de gegoede Weens-Joodse familie. Viktor, die maar niet wil deugen, ontpopt zich als patser en rokkenjager en maakt geen van zijn vele studies af, tot groot verdriet van de intellectuele Rosenbaums. De Anschluß in 1938 vormt een keerpunt: met heldhaftige vindingrijkheid en brutaliteit beschermt Viktor iedereen die hij liefheeft.

Nijmegen, 1994. Geertje Rosenbaum, de jongste telg van de familie, rebelleert tegen de angst en schaamte waarmee de Rosenbaums hun Joodse identiteit beleven. Wanneer houdt haar familie nu eindelijk op met onderduiken? En waarom wordt Viktor, de broer van haar grootvader, doodgezwegen? Als Geertje op onderzoek uitgaat, stuit ze op een onwaarschijnlijk familiegeheim.

De roman Viktor is het debuut van Judith Fanto en is gebaseerd op de lotgevallen van Fanto’s eigen Weens-Joodse familie. De figuur Viktor, naamgever van deze roman, heeft echt bestaan.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #653
Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Judith Fanto – Viktor':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *