% 

John Flanagan – De Grijze Jager / Boek 1 & 2 (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Boek 1: De ruïnes van Gorlan
Boek 2: De brandende brug

Druk: 1 (juni 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 527
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,5 x 1,8 cm
Pagina's: 851 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806668

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Deze dwarsligger bevat de eerste twee delen uit de reeks De Grijze Jager van John Flanagan:

Boek 1 – De ruïnes van Gorlan

Will is klein voor zijn leeftijd, maar razendsnel en niet dom. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de krijgsschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen.

Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van de Grijze Jagers te gebruiken: een pijl en boog, een vlijmscherp mes en een onopvallende camouflagecape.

Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, in plaats van de eigenwijze kleine pony die hem toegewezen is, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van de Grijze Jagers zo slecht nog niet zijn…

Boek 2 – De brandende brug

Terwijl men zich in het koninkrijk van Araluen voorbereidt op de oorlog tegen Morgarath, vergezellen Will en Arnaut de Grijze Jager Gilan op een missie naar Celtica. De dorpen in Celtica blijken uitgestorven te zijn. Alleen het uitgehongerde meisje Evanlyn kan hun vertellen waarom: Morgarath heeft zijn leger van Wargals gestuurd om de Celten te onderwerpen.

Gilan keert direct huiswaarts om dit nieuws aan de koning over te brengen. Intussen ontdekken Will, Arnaut en Evanlyn de werkelijke redenen van Morgaraths handelen: alles wijst op een verrassingsaanval op het koninkrijk. Zullen de vrienden dit onheil weten te voorkomen?

Aanvullende info

  • Dwarsligger #527
  • Bedoeld voor iedereen van 10 jaar en ouder
  • Oorspronkelijke titel boek 1: The Ruins of Gorlan (2004)
  • Oorspronkelijke titel boek 2: The Burning Bridge (2007)

Recensies uit de media

  • Lezen met kids: ‘John Flanagan maakt veel werk van het beschrijven van plaatsen en situaties en weet een geheel eigen fictieve wereld neer te zetten waar je jezelf tijdens het lezen helemaal in kunt verliezen. Knap gedaan! […] Conclusie: het boek is zowel voor kinderen als volwassenen zeker een aanrader!’
  • Reformatorisch Dagblad: ‘Behalve de spanning en de karaktertekening verklaart de stijl misschien een deel van het succes (van de reeks, red.). Flanagans taalgebruik sluit prima aan bij dat van jongeren. De woorden zijn niet moeilijk en de vele dialogen tussen Will en de andere personen zijn levensecht en vaak erg humoristisch. Zo laten de goedmoedige plagerijtjes tussen Will en Halt de lezer regelmatig grinniken.’

Over de auteur
John Flanagan (Australië, 1944) begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Zijn eerste boek in de serie De Grijze Jager schreef hij om zijn 12-jarige zoon aan het lezen te krijgen. Daarmee wilde hij hem laten zien dat lezen leuk is, maar ook dat helden niet altijd groot en sterk hoeven te zijn.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'John Flanagan – De Grijze Jager / Boek 1 & 2':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *