% 

Joanne Harris – De aardbeiendief (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juni 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 606
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina’s: 648 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807382

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubrieken: , , Trefwoord:

In De aardbeiendief borduurt Joanne Harris voort op de wereld die ze schiep in Chocolat (1999). Ook deze dwarsligger speelt zich af het fictieve Franse dorpje Lansquenet-sous-Tannes op het Franse platteland.

Samen met haar dochter Rosette runt Vianne Rocher met genoegen haar chocolaterie. Zelfs père Reynaud is nu een goede vriend in plaats van een tegenstander. Maar als de oude bloemist Narcisse sterft en een deel van zijn land aan Rosette nalaat, strijkt in zijn oude winkel een mysterieuze vreemdeling neer die een duistere wind doet waaien.

Opnieuw loopt er een scheidslijn door het dorp Lansquenet, maar dit keer staat Vianne aan de andere kant..

Aanvullende info

  • Dwarsligger #606
  • De aardbeiendief verscheen oorspronkelijk als The Strawberry Thief (2019)
  • Vertaald uit het Engels door Monique de Vrè
  • De aardbeiendief is het vierde boek uit de reeks met Vianne Rocher in de hoofdrol, na Chocolat (1999), Rode schoenen (2007) en De zoetheid van perziken (2012)

Recensies uit de media

  • Goodreads.com: ‘Dit is het vierde boek uit de Chocolat-serie en net zo goed als zijn voorgangers. Sommige van de personages zijn oude vrienden geworden, die je het gevoel geven dat je een favoriet paar oude, comfortabele schoenen aantrekt.’
  • Goodreads.com: ‘Hoofdthema’s in dit boek zijn moederschap en het vinden van de balans tussen vasthouden en loslaten. Het karakter van de wind, als voorbode van verandering, rusteloosheid en onheil, is een constante in het verhaal, net als de aanwezigheid van magie.’

Over de auteur
Joanne Harris (Verenigd Koninkrijk, 1946) werd geboren te Yorkshire uit een Franse moeder en een Engelse vader. Ze studeerde Moderne en Middeleeuwse Talen in Cambridge en schreef haar eerste roman The Evil Seed in 1989. Ze boekte er weinig succes mee, evenals met haar tweede roman Sleep, Pale Sister (1993). In 1999 werd haar derde roman Chocolat echter nummer 1 op de bestsellerlijst van de Sunday Times. Het boek werd bovendien verfilmd als ChocolatExterne link, waardoor ze als schrijfster ook voet aan de grond kreeg in de VS.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Joanne Harris – De aardbeiendief':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *