% 

Javier Marías – De verliefden (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (november 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 570
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12,1 x 8,4 x 1,7 cm
Pagina’s: 573 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806835

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubrieken: , Trefwoord:

Voordat ze aan haar werkdag begint, nuttigt María Dolz steevast elke ochtend een ontbijtje in een café in Madrid. Daar wordt ze onweerstaanbaar aangetrokken door een stel dat er ook elke dag is. Het stel, Miguel en Luisa, gaat helemaal in elkaar op en straalt van geluk. Hoewel María het nauwelijks kan verklaren, trekt dat dagelijkse observeren van deze twee gelukkige mensen haar omhoog uit haar eigen ingedutte bestaan.

Maar wat begint met observeren, verandert in een steeds gecompliceerder verstrengeling wanneer Miguel op straat wordt doodgestoken. María benadert de weduwe om haar condoleances aan te bieden en tussen de twee vrouwen ontstaat een vriendschap. Via Luisa ontmoet María uiteindelijk Javier, op wie ze hevig verliefd wordt en waarmee ze een innige relatie opbouwt.

Na verloop van tijd begint María echter steeds vaker te twijfelen aan Javier. Haar aanvankelijke verliefdheid maakt plaats voor een onberedeneerde angst en ze begint zelfs te vermoeden dat hij een rol speelde bij de dood van Miguel.

Javier Marías schreef met De verliefden een prijswinnende roman die worstelt met vragen over schuld en obsessie, toeval en lot, het verlies van een geliefde en de herinnering aan de doden. Daartussendoor vlecht zich het mysterie rondom de moord op Miguel, wat van De verliefden niet onmiddellijk een thriller maakt, maar wel degelijk extra spanning toevoegt aan deze dwarsligger.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #570
  • Oorspronkelijke titel: Los enamoramientos (2011)
  • Vertaald uit het Spaans door Aline Glastra van Loon
  • Winnaar van de Premio Nacional de Literatura en la modalidad de Narrativa (2012), een literatuurprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Spaanse ministerie van cultuur. Javier Marías weigerde deze prijs echter omdat hij ‘geen institutionele onderscheidingen van de Spaanse staat aanvaardt’.

Recensies uit de media

  • Het Parool: ‘Een briljante stijl met een dwarse timing.’
  • Goodreads.com: ‘Ik vond de zinnen veel te lang. Bovendien bevat het boek relatief veel grote blokken tekst en weinig alinea’s. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het lezen steeds goed geconcentreerd moet blijven.’
  • Goodreads.com: ‘De verliefden is briljant en verleidelijk geschreven, met betoverende passages op elke pagina.’
  • NRC Handelsblad: ‘Javier Marías is een van de belangrijkste wereldauteurs van dit moment.’

Over de auteur
Javier Marías (Spanje, 1951) is schrijver, vertaler en uitgever. Hij is de zoon van filosoof Julián Marías, die geen les mocht geven aan een Spaanse universiteit omdat hij republikein was ten tijde van het regime van Franco. Daarom bracht hij een deel van zijn jeugd door in de Verenigde Staten, waar zijn vader aan verschillende universiteiten doceerde. Het werk van Javier Marías werd in tientallen talen vertaald en meermalen bekroond. Zijn bestseller De verliefden werd in Spanje door critici verkozen tot het beste boek van het jaar.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Javier Marías – De verliefden':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *