% 

Jan Terlouw – Koning van Katoren & De kloof (dwarsligger)

14,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Inclusief Het touwtje uit de brievenbus & Katoren revisited

Druk: 1 (maart 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 517
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,2 x 1,6 cm
Pagina's: 761 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806194

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In deze dwarsligger van Jan Terlouw werden verschillende boeken en uitgaven van zijn hand gebundeld:

Koning van Katoren

De 17-jarige Stach droomt er van koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land tijdelijk besturen geven Stach zeven opdrachten. Als Stach er in slaagt deze te vervullen wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning? Winnaar van de Gouden Griffel (1972).

De kloof

Als gevolg van een aardbeving loopt er al 45 jaar een diepe kloof dwars door het land Berg en Dal. In het welvarende Bergen tilt men daar niet zo zwaar aan, maar Dal heeft op deze manier geen toekomst. Na het overlijden van zijn grootmoeder leest Ginder in de halfverkoolde bladzijden van haar dagboek iets over Dal, de kloof en een ooit geplande brug. Hij besluit eerst in Dal op onderzoek uit te gaan. Daar ontmoet hij Barbara, met wie hij een geheim complot op het spoor komt. Angstige en raadselachtige gebeurtenissen brengen hen steeds dichterbij de waarheid…

Het touwtje uit de brievenbus & Katoren revisited

Op 30 november 2016 hield Jan Terlouw in De Wereld Draait Door een pleidooi over vertrouwen in de samenleving, met als symbool het ’touwtje uit de brievenbus’. Het pleidooi werd veelbesproken en is in deze dwarsligger terug te vinden. Het dient als inleiding op het langere Katoren revisited. Hierin vertelt Terlouw, aan de hand van zijn klassieke jeugdboek Koning van Katoren, hoe hij de maatschappij op dit moment beschouwt, wat er volgens hem aan schort en wat er anders of beter kan.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #517
  • Bestemd voor iedereen van 13 jaar en ouder
  • Bestel Koning van KatorenExterne link als afzonderlijk boek
  • Bestel De kloofExterne link als afzonderlijk boek
  • Bestel Het touwtje uit de brievenbus & Katoren revisited gebundeld in één uitgave als luisterboekExterne link)

Over de auteur
Jan Terlouw (Kamperveen, 1931) is fysicus, schrijver en voormalig politicus voor D66. Jan Terlouw is gaan schrijven op aansporen van zijn vrouw. Hij vertelde namelijk altijd zelfverzonnen verhalen aan zijn kinderen en die pakten dermate goed uit dat zijn vrouw Alexandra van Hulst voorstelde om ze gewoon eens op te schrijven en uit te geven. Zo ontstond zijn eerste boek Pjotr (1970). Voor Koning van Katoren ontving hij een Gouden Griffel.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jan Terlouw – Koning van Katoren & De kloof':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *