Homeros – Ilias (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (april 2020)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 657
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 82 x 22 mm
Pagina’s: 864 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807757

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: ,

Het blijft een wonder: het eerste boek uit de westerse literatuur, Ilias uit de achtste eeuw voor Christus, is ook vandaag de dag nog gewoon te lezen. Het grote epos over de gruwelen van de oorlog, eerzucht en wraak, maar ook over liefde en vriendschap.

Het beleg van Troje sleept zich al vele jaren voort en het ziet er niet naar uit dat de Grieken dicht bij een overwinning zijn. Hun grootste held Achilleus heeft zich na een ruzie met legerleider Agamemnon teruggetrokken uit de oorlog. Pas als zijn geliefde Patroklos is gesneuveld (in de wapenrusting van Achilleus), werpt hij zich weer in de strijd, om hem te wreken. In een tweegevecht doodt hij de Trojaanse leider Hektor, waarna hij het lijk achter zijn wagen naar het Griekse kamp sleept.

De vele beroemde passages, zoals het afscheid van Hektor en Andromache, de dood van Patroklos, de smeekbede van koning Priamos om het lijk van zijn zoon Hektor, de beschrijving van het schild van Achilleus, en de ruziënde goden, zijn te lezen in de sprankelende vertaling van Imme Dros.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #657
Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Homeros – Ilias':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *