Erik Rozing – De psychiater en het meisje (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2017)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 457
Taal: Nederlands
Afmetingen: 16 x 120 x 82 mm
Pagina's: 707 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806002

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoord:

Het leven van de jonge arts Edgar Simons heeft er wel eens zonniger uitgezien. Zijn vriendin heeft hem verlaten en in zijn opleiding tot psychiater staat hij onder verscherpt toezicht na een inschattingsfout met fatale gevolgen. Sindsdien valt het niet mee om zijn opleider ervan te overtuigen dat hij wel geschikt is voor het vak.

Buiten zijn werk in het Huygens MC probeert hij zijn oma te steunen, die hem regelmatig met een borreltje te veel op belt om te zeggen dat ze niet meer wil leven. Maar ook Edgar zelf is niet vrij van psychiatrische klachten: hij heeft een depressie en drinkt meer dan hij van zijn patiënten acceptabel vindt. Steeds vaker vraagt hij zich af of hij wel psychiater moet worden en waarom hij dat eigenlijk wil.

Dan krijgt hij Stella in behandeling, een jonge, aantrekkelijke borderline-patiënte met een aanstekelijk gevoel voor humor. Stella is grenzeloos en dringt steeds verder in Edgars leven door. Zij fascineert hem, hij obsedeert haar. Hij moet haar op afstand zien te houden… Maar hoe?

Aanvullende info

  • Dwarsligger #457

Recensies uit de media

  • De Volkskrant: ‘Past in een traditie van romans die in psychiatrische ziekenhuizen spelen, maar valt daarin op doordat het vanuit het perspectief van de psychiater is geschreven.’
  • De Limburger: ‘Knap debuut.’
Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Erik Rozing – De psychiater en het meisje':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *