% 

Emily Brontë – Woeste Hoogten (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (augustus 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 549
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12,1 x 8,3 x 1,9 cm
Pagina's: 635 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806828

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Als de rijke heer Earnshaw een vuile en haveloze weesjongen door de straten van Liverpool ziet zwerven, ontfermt hij zich over het kind. Hij neemt hem mee naar zijn huis Woeste Hoogten in Yorkshire.

De jongen krijgt de naam Heathcliff toebedeeld en wordt opgenomen in het gezin. Dit tot groot ongenoegen van de zoon des huizes Hindley, die de indringer haat. Maar tussen Heathcliff en Earnshaws dochter Catherine ontstaat een diepe en onverbrekelijke band.

Jaren gaan voorbij en hoewel Heathcliff en Catherine hartstochtelijk veel van elkaar houden, kiest Catherine voor een huwelijk met de welgestelde en voorname Edgar Linton, haar buurjongen. Diep vernederd en vol verbittering wijdt Heathcliff de rest van zijn leven aan het straffen van de Earnshaws en hun onschuldige nageslacht.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #549
  • Oorspronkelijke titel: Wuthering Heights (1847)
  • Vertaald uit het Engels door Frans Kellendonk
  • Verschillende malen verfilmd als Wuthering HeightsExterne link

Recensies uit de media

  • Het Parool: ‘Levendig, raadselachtig, geestig (op een soms morbide manier), verrassend en fraai gedetailleerd. 4 sterren.’
  • Chicklit.nl: ‘Woeste Hoogten is op heel krachtige manier geschreven en handelt over heel heftige en diepe gevoelens.’
  • NRC Handelblad: ‘Wraak is hét grote thema van Woeste Hoogten, een nog steeds verbluffende roman die met Medea, Hamlet en Le comte de Monte-Cristo tot de grootste wraaktragedies van de wereldfictie gerekend kan worden.’

Over de auteur
Emily Brontë (Verenigd Koninkrijk, 1918-1848) schreef met Woeste Hoogten (1847) haar enige roman. Desondanks werd het boek een klassieker die tegenwoordig qua bekendheid en populariteit niet onderdoet voor het eveneens bekende Jane Eyre van haar zus Charlotte Brontë. Woeste hoogten werd oorspronkelijk uitgebracht onder het pseudoniem Ellis Bell, één jaar voor Emily’s tragische en vroege dood als gevolg van tuberculose.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Emily Brontë – Woeste Hoogten':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *