Mark Billingham – Uit de dood verrezen (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (december 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: Onbekend
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802257

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

De dwarsligger van Uit de dood verrezen stond gepland voor december 2013, maar de status is door de uitgever aangepast naar ‘niet leverbaar’. De paperbackExterne link is wel uitgebracht. Als we nieuws binnenkrijgen over de dwarsligger, melden we dat hier.

Een man verbrandt levend in een auto. Hij is het slachtoffer van professionele huurmoordenaars. De aanwijzingen die worden gevonden maken de vrouw van de vermoorde man, Donna Langford, verdacht. Ze lijkt de moordenaars te hebben ingehuurd en wordt schuldig bevonden aan samenzwering tot moord.

Een decennium gaat voorbij. Vlak voor haar vrijlating krijgt Donna een recente foto toegestuurd van haar vermoorde man. Is hij wel dood? En als dat niet zo is, van wie was dan het verkoolde lichaam dat werd gevonden in de uitgebrande Jaguar?

Kort daarna neemt ene Anna Carpenter contact op met rechercheur Tom Thorne. Zij verdient haar geld als ‘nepprostituee’ voor een detectivebureau, waar ze mannen in de val moet laten lopen, en haat haar werk. Ze voelt zich verbonden met het lot van Donna en vraagt Thorne om hulp. Hij weigert haar te helpen, totdat blijkt dat Donna’s man inderdaad nog leeft en wraak wil, op de ergst mogelijke manier.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #xxx
  • Oorspronkelijke titel: From The Dead
  • Vertaling: Ernst de Boer e.a.

Recensies uit de media

  • Seventyeight.nl: ‘Mark Billingham heeft een soepele schrijfstijl waardoor Uit de dood verrezen leest als een trein. Dat komt ook door de spanning en de manier waarop de schrijver het privéleven van de hoofdpersoon Thorne integreert. Het resultaat is een aangenaam boek dat je uit hebt voordat je het weet.’
  • Fok.nl: ‘Een absolute aanrader voor iedereen die van detectives houdt waarin procedures en gebeurtenissen op een realistische manier beschreven worden.’

Over de auteur
Mark Billingham (Verenigd Koninkrijk, 1961) is auteur, tv-maker en stand-up comedian. Hij trad onder meer op in ‘Spitting Image’. Zijn debuut, de thriller Slaapdood, bereikte in Engeland de bestsellerslijst van de Sunday Times. Hierna volgden In het duister en Erfelijk belast. Billinghams werk werd bekroond met diverse prijzen, waaronder de Sherlock Award. Twee thrillers werden in Engeland voor tv verfilmd. Billingham woont en werkt in Londen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Mark Billingham – Uit de dood verrezen':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *