Heather Gudenkauf – In stilte gehuld (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (augustus 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: Onbekend
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802639

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: ,
De dwarsligger van In stilte gehuld stond gepland voor augustus 2013, maar de status is door de uitgever aangepast naar ‘niet leverbaar’. Paperback en e-bookExterne link zijn wel uitgebracht. Zodra we nieuws binnenkrijgen over de dwarsligger, melden we dat hier.

In de vroege ochtend van een warme dag in augustus verdwijnen twee zevenjarige meisjes. Calli Clark, die sinds een traumatische gebeurtenis in haar peutertijd niet meer spreekt, en Petra Gregory, Calli’s hartsvriendin. Zijn ze samen weggelopen? Zijn ze meegelokt? Iedereen helpt zoeken, iedereen is verdacht.

Calli’s moeder Antonia is aanvankelijk vol vertrouwen dat haar dochter snel terugkomt. Calli gaat immers wel vaker alleen het bos in en kent het op haar duimpje. Stukje bij beetje slaat echter de twijfel toe en wordt ze ongerust. Hoewel ze er in eerste instantie van uitgaat dat haar agressieve en vaak afwezige man Griff niets met de verdwijning van de meisjes van doen heeft, slaat de twijfel toe wanneer ze in haar achtertuin naast elkaar een grote en een kleine voetafdruk vindt.

Samen met Petra’s vader Martin en hulpsheriff Louis – Antonia’s schoolliefde en rivaal van Griff – gaat ze op zoek naar haar dochter. Maar ook Calli’s oudere broer Ben gaat het bos in. Alleen. Niet wetend dat hij daarmee zijn eigen leven op het spel zet.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #xxx
  • Oorspronkelijke titel: The weight of silence
  • Vertaling: Jolanda te Lindert
  • Genomineerd voor de Edgar Award voor beste debuut (2010)

Recensies uit de media

  • Crimezone: ‘Een geoefend lezer kan de dader al vrij snel bedenken, maar de auteur weet je toch nog een paar keer op het verkeerde been te zetten. Uiteindelijk zit de kracht van dit verhaal ‘m niet in de ontknoping, maar in de personages en hoe zij omgaan met de uitzichtloze situatie. Een thriller die uitstijgt boven vele andere in het genre. 4 sterren.’
  • VrouwenThrillers.nl: ‘In stilte gehuld gaat over liefde, vriendschap en eenzaamheid, maar bovenal over het vinden van een manier om overeind te blijven in het leven dat je vormt.’
  • Goodreads.com: ‘Het verhaal wordt verteld vanuit het wisselende perspectief van de zes hoofdpersonen, waarbij het er niet in de eerste plaats om gaat wie de misdaden begaan heeft. In stilte gehuld is daarmee meer een karakterstudie dan een mysterie.’

Over de auteur
Heather Gudenkauf (Verenigde Staten) studeerde aan de Universiteit van Iowa en werkt in het onderwijs. Haar debuut In stilte gehuld (2009) werd genomineerd voor de prestigieuze Edgar Award voor beste debuut. In 2011 verscheen haar tweede boek These things hidden, dat net als haar debuut enthousiast werd ontvangen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Heather Gudenkauf – In stilte gehuld':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *