De Ongelezen Favoriet van november 2018

De database van Thaumas Dwarsliggers vullen we met de hand. Daarom nemen we altijd een flinke duik in elke nieuwe dwarsligger die wordt aangekondigd, zodat we ‘m zo goed mogelijk kunnen omschrijven op onze website. En natuurlijk krijg je dan al snel ‘een bepaald gevoel’ bij zo’n verse dwarsligger.

Sommige titels spreken direct aan, andere minder en sommige zelfs in het geheel niet. Maar eigenlijk hebben we elke maand wel een favoriet. Dankzij een verhaal dat aanspreekt, een onderwerp dat intrigeert, een insteek die origineel is. Dat is dan een dwarsligger die op ons verlanglijstje komt te staan.

Het leek ons leuk om hier iets luchtigs mee te doen en daarom beginnen we vandaag een nieuwe rubriek: De Ongelezen Favoriet. Hierin selecteren we maandelijks de dwarsligger die ons het meest nieuwsgierig maakte en die volgens ons dus de beste nieuwe dwarsligger van de maand is. Ofwel: onze Ongelezen Favoriet.

Afgelopen maand twijfelden we tussen Wolf Hall van Hilary Mantel en Ontworteld van Naomi Novik. Tijdreizen naar het roerige Engeland van de 16e eeuw versus een magisch sprookje gesitueerd in fantasieland.

Allebei behoorlijk prikkelend, maar Ontworteld won. Misschien doordat een verhaal over een land vol fictie en fantasy in deze donkere tijd van het jaar het meest aanspreekt? Ach, we zijn gewoon het meest nieuwsgierig naar dit boek en dus..

.. is Ontworteld onze eerste Ongelezen Favoriet!

Delen:

Schrijf een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *