Murat Isik – Verloren grond

Druk: 11 (mei 2015)
Uitgave: Dwarsligger
Taal: Nederlands
Afmetingen: 17 x 119 x 85 mm
Pagina's: 641 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049803940

Bestel als andere uitgave »

Beschrijving

Oost-Turkije, jaren zestig. De dertienjarige Mehmet groeit op in een dorp dat ooit door de Armeniërs werd gesticht. Zijn zachtaardige vader, die in de Eerste Wereldoorlog bijna zijn hele familie verloor, is een geliefd verhalenverteller, zijn moeder een krachtige vrouw die door iedereen gevreesd wordt vanwege haar scherpe tong.

Samen met Mehmets broer en zusje vormen ze een hecht gezin. Maar daar komt abrupt verandering in als zijn vader een ongeluk krijgt met tragische gevolgen.

Het verhaal is – in grote lijnen – gebaseerd op de familiegeschiedenis van Murat Isik zelf en vormt daarmee een half-autobiografische roman over een gezin dat deels door het lot, deels door eigen toedoen uiteen wordt geslagen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #350

Over de auteur
Murat Isik (Turkije, 1977) is een Nederlandse schrijver van Zaza-Turkse (Iraans-Koerdische) afkomst. Hij debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. Zijn tweede roman Wees onzichtbaar (2017) werd bekroond met de Libris Literatuurprijs (2018) en de Nederlandse Boekhandelsprijs (2018). Aansluitend werd bekendgemaakt dat Isik de auteur zou worden van het Boekenweekessay 2019.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Murat Isik – Verloren grond':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *