Simone van der Vlugt – Het laatste offer

 12,50

Druk: 1 (april 2013)
Uitgave: Hardcover
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 121 x 84 mm
Pagina's: Onbekend
Gewicht: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802448

Bestel als andere uitgave »

Beschrijving

Birgit, de hoofdpersoon uit Het laatste offer, ontmoet Jef, de zoon van een archeoloog. De twee worden heftig verliefd op elkaar, maar een onbezorgde verliefdheid is het niet. Jef blijkt achtervolgd te worden, en zelfs met de dood bedreigd.

Hij vermoedt zelf dat dit te maken heeft met zijn vader, die in Egypte opzienbarende ontdekkingen heeft gedaan en sindsdien van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn. Het nieuwbakken stel reist daarom af naar Egypte om op onderzoek uit te gaan en wordt er verwelkomd door een collega van Jefs vader. Dat niet iedereen blij is met hun komst, blijkt echter al snel. Sterker nog, ze raken verzeild in dermate levensbedreigende situaties, dat het zonneklaar is dat iets of iemand hen veel liever dood dan levend ziet..

Simone van der Vlugt verwerkte in Het laatste offer veel (zeer oude) geschiedenis en allerlei theorieën over het ontstaan van de menselijke beschaving. Enkele trefwoorden: de Ark des Verbonds, de kaarten van Piri Reis, de batterijen van Bagdad en het raadsel rondom de Notre-Dame de Chartres.

Aanvullende info

Recensies uit de media

  • Opzij: ‘Spannend en leerzaam.’
  • Spits: ‘Pakkende actiethriller die het midden houdt tussen Dan Brown en het onvolprezen Raiders of the Lost Ark.’
  • Crimezone: ‘Het laatste offer is een prachtig boek waarin emotie en intelligentie om beurten om de aandacht strijden. Het is een combinatie van avontuur, kennisoverdracht, familieproblematiek en romantiek.’

Over de auteur
Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) is een pseudoniem van Simone Watertor. Ze debuteerde in 1995 met het historische jeugdboek De amulet, waarna een lange reeks historische jeugdboeken volgde. Sinds ze in 2004 De Reünie uitbracht, is ze daarnaast ook een zeer productief schrijfster van (veelal) thrillers.

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Simone van der Vlugt – Het laatste offer':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *