Marian Rijk – Eeuw in versnelling

€ 17,99

De indrukwekkende familiegeschiedenis achter de Gazelle Rijwielfabriek

Druk: 2 (april 2018)
Uitgave: Pocket
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina's: Onbekend
Gewicht: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806217

Bestel als andere uitgave »

Boekbeschrijving

In Eeuw in versnelling schetst Marian Rijk aan de hand van de geschiedenis van het familiebedrijf Gazelle hoe de fiets voor een maatschappelijke revolutie in Nederland zorgde.

In 1892 begint Willem Kölling in Dieren een fietsenfabriek: Gazelle. Het familiebedrijf overleeft twee wereldoorlogen en een economische crisis en ontwikkelt zich tot een moderne onderneming. Maar er is ook tegenslag: door de toegenomen internationale concurrentie en een te gemoedelijke bedrijfscultuur wordt de familie in 1970 gedwongen haar geliefde fabriek te verkopen.

Eeuw in versnelling van Marian Rijk is een intrigerend familieverhaal over een dorpsfabriek die uitgroeit tot een wereldconcern, maar haar dorpse karakter nooit helemaal achter zich laat.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #onbekend

Over de auteur
Marian Rijk (Nijverdal, 1973) studeerde Industrieel Ontwerpen in Delft. Daarna reisde ze zoveel mogelijk de wereld rond, om uiteindelijk neer te strijken in Utrecht. Marian Rijk is uitgever bij een educatieve uitgeverij. Ze publiceerde eerder de thrillers Dieptepunt en Blauwdruk.

Share Button

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Wil je een review insturen?

Schrijf de eerste review “Marian Rijk - Eeuw in versnelling”

*