Jonathan Safran Foer – Alles is verlicht (editie 2009)

 12,50

Druk: 1 (september 2009)
Uitgave: Hardcover
Taal: Nederlands
Afmetingen: 16 x 122 x 85 mm
Pagina's: 577 stuks
Gewicht: 128 gram
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800079

Bestel als andere uitgave »

Beschrijving

In de zomer na zijn afstuderen reist een schrijver naar het oostelijk deel van Europa. Slechts gewapend met een vergeelde foto gaat hij op zoek naar Augstine, de vrouw die al dan niet een schakel is met zijn grootvader die hij nooit heeft gekend. De vrouw die zijn grootvader, zo is hem verteld, uit de handen van de nazi’s heeft gered. Vergezeld door de onvergetelijke Alex, zijn jonge Oekraïnse gids en tolk die behept is met een komisch spraakverwarrend accent, maakt Jonathan een Don Quichot-achtige zoektocht door een verwoest landschap, terug naar een onverwacht verleden.

Verweven door dit verhaal is de roman die de schrijver aan het schrijven is: een betoverende legende over zijn grootvaders dorp, een sjtel in de Oekraïne.

Alles is verlicht ontgint de zwarte gaten in de geschiedenis en is uiteindelijk een verhaal over het zoeken naar mensen en plaatsen die niet langer bestaan, naar verborgen waarheden die iedere familie overschaduwen en over de broze, maar noodzakelijke verhalen die verleden en de toekomst met elkaar verbinden.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #007 (editie 2009, hardcover)
  • Oorspronkelijke titel: Everything is illuminated
  • Vertaling: Peter Abelsen
  • Verfilmd

Uit de media

  • Trouw: ‘Alles is verlicht door het vuurwerk van Foers talent en schrijflust. Dat hij mag blijven schrijven en schrijven en schrijven.’
  • De Groene Amsterdammer: ‘Wie zo vol wanhopige humor en overrompelende fantasie over genesis en apocalyps kan schrijven, dringt diep door in de donkere kamer van verdrongen gevoelens.’

Over de auteur
Jonathan Safran Foer (Verenigde Staten, 1977) debuteerde in 2002 met zijn roman Alles is verlicht. De Los Angeles Times verkoos de roman tot boek van het jaar, The Guardian gaf hem The First Book Prize en daarnaast ontving hij ook nog The National Jewish Book Award en The New York Public Library Young Lions Prize voor zijn eerste boek. Foer studeerde filosofie aan Princeton University en werd op achttienjarige leeftijd ontdekt door schrijfster Joyce Carol Oates. Foer woont in Brooklyn (New York) en was tot 2013 getrouwd met schrijfster Nicole Krauss.

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jonathan Safran Foer – Alles is verlicht (editie 2009)':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *