Nieuws & Acties
 

Nu online: klikbare Dwarsliggers Fondslijst

Hij staat eindelijk online: onze Dwarsliggers Fondslijst. Een chronologisch opgebouwde lijst met daarop alle verschenen en (zoveel mogelijk) aangekondigde titels. We hebben de auteursnaam en boektitel klikbaar gemaakt, zodat deze titellijst een fijn en overzichtelijk startpunt kan zijn om rond te gaan snuffelen in ons database. Ook kun je dankzij de lijst in één oogopslag zien welk nummer bij welke dwarsligger hoort.

Klikken maar:

Naar de Dwarsliggers Fondslijst

Share

Aanbieding: Dwarsliggers Zomeractie 2+1 GRATIS

Ook in 2013 loopt tijdens juli en augustus weer de 2+1 GRATIS-zomeractie. Ofwel: 3 halen, 2 betalen. Ofwel: 3 dwarsliggers voor de prijs van 2!Dwarsligger actie 2+1 gratis, zomer aanbieding 2013

Hoe werkt het?
1. Kies 3 dwarsliggers uit het actie-aanbod hieronder
2. Surf naar deze 2+1 GRATIS-actiepaginaExterne link (op bol.com)
3. Voeg de 3 dwarsliggers van je keuze toe
4. Na de 3e dwarsligger wordt de korting automatisch toegepast
5. Klik op de knop ‘in winkelmandje’ en vervolg het bestelproces
6. Ontvang 3 dwarsliggers voor de prijs van 2

Voor welke dwarsliggers geldt deze aanbieding?
De actie geldt voor deze 20 titels, te herkennen aan de 2+1 GRATIS-actiesticker:

Share

Ook de bijbel nu verkrijgbaar als dwarsligger

Sinds eind mei is nu ook de bijbel als dwarsligger beschikbaar. Je zou denken dat het schier onmogelijk is om zo’n lijvig boekwerk in zo’n kleine band te proppen, maar dankzij een exclusief voor dit doel ontworpen letter is het uitgeverij JongbloedExterne link toch gelukt. Een hele prestatie, want alle teksten zijn ondanks de kleine druk toch prima leesbaar gebleven.

De bijbel als dwarsligger (in Nieuwe Bijbelvertaling en Herziene Statenvertaling)

Er zijn tegelijkertijd twee versies als dwarsligger uitgebracht. De Herziene Statenvertaling (HSV) en de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV).

De HSV stamt uit 2010 en heeft de oorspronkelijke Statenvertaling uit de 17e eeuw als uitgangspunt. Verouderde woorden en zegswijzen zijn vervangen door hedendaags Nederlands én nieuwe inzichten op het gebied van de originele bronteksten zijn doorgevoerd.

De NBV bestaat al wat langer en verscheen voor het eerst in 2004. Deze vertaling is wél van de grond af aan opnieuw opgebouwd, maar natuurlijk heeft ook deze versie de originele bronteksten in het Hebreeuws, Aramees en Grieks als absolute basis.

Je vindt beide vertalingen in onze database. Tot najaar 2013 nog voor de speciale introductieprijs van €24,95, daarna voor €29,95.

Share

Boekenweek 2013 – van 16 t/m 24 maart

Boekenweek 2013, van 16 t/m 24 maart
Van zaterdag 16 maart t/m zondag 24 maart 2013 is het weer Boekenweek! Dit jaar met als thema ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’.

Gouden tijden, zwarte bladzijden (thema Boekenweek 2013)Boekenweekthema – Gouden tijden, zwarte bladzijden
De Boekenweek van 2013 stelt scherp op de uitersten en tegenstellingen in de wereld. Voorspoed & tegenspoed, licht & donker, yin & yang. De twee zijden van de medaille samengevat in één thema, dat verder vooral de vinger wil leggen bij ons gezamenlijke én persoonlijke verleden.

Boekenweekgeschenk – Gratis bij aankoop van ≥ €12,50 aan NL-boeken
Het Boekenweekgeschenk van 2013 werd geschreven door niemand minder dan Kees ‘krasse knar’ van Kooten. Hij doopte zijn boekje De verrekijkerExterne link en laat er de meest uiteenlopende onderwerpen in aan bod komen: van het hotelwezen tot zijn diensttijd, van de pornoficatie van de samenleving tot de wereld der insecten.Lees meer over het Boekenweekgeschenk op de officiële website van het CPNB

    • Het Boekenweekgeschenk is gratis bij aankoop van ten minste €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Bij bestellingen via Thaumas Dwarsliggers stuurt onze partner bol.com het Boekenweekgeschenk gratis mee *
    • Net als elk jaar is het Boekenweekgeschenk ook dit jaar weer als treinkaartjeExterne link te gebruiken. Op zondag 24 maart kun je er vrij mee reizen in alle treinen van NS, NS Hispeed, Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia. Alleen de Thalys doet niet mee aan de actie.

Boekenweekessay – Voor €2,50 verkrijgbaar in elke boekhandel
Het Boekenweekessay op bol.com (meer info & bestellen)Geen Boekenweek zonder Boekenweekessay, dit jaar geschreven door Nelleke Noordervliet. Het draagt de titel De leeuw en zijn hemdExterne link en het zal niemand verbazen dat daarmee onze nationale leeuw wordt bedoeld. In het essay graaft Nelleke Noordervliet flink in het Nederlandse verleden en raakt daarbij o.a. verzeild in achterbuurten, herenhuizen, de Gouden Eeuw en het leven van koningin Wilhelmina.

Lees meer over de Boekenweekbundel op de officiële website van het CPNB

Boekenweekbundel – Gratis voor leden v/d bibliotheek
Ben je lid van een bibliotheek? Dan wacht er nog een cadeautje op je: de BoekenweekbundelExterne link. Met bijdragen van o.a. Frank Westerman, Erik van Muiswinkel, Job Cohen, Jörgen Raymann, dj Isis, Antoine Bodar en Hugo Borst.

    • De Boekenweekbundel is gratis af te halen in de bibliotheek (als je daar tenminste lid van bent).

Twee blije stapeltjes dwarsliggersBoekenweekdwarsliggers – 2 stapeltjes om blij van te worden
Natuurlijk is het leuk om het Boekenweekthema ook los te laten op onze dwarsliggers. We stelden daarom een fraai stapeltje ‘Gouden tijden’ en een al even fraai stapeltje ‘Zwarte bladzijden’ samen. Echter, op dat laatste stapeltje legden we stiekem juist boeken die je uit de zwarte bladzijden kunnen helpen. Dat leek ons aardiger dan een verzameling daadwerkelijk deprimerende dwarsliggers.

Dwarsliggers Gouden Tijden

Dwarsliggers Zwarte bladzijden

* Geldt niet voor studie- en 2ehandsboeken en bestellingen via externe verkopers. Let er dus op dat je bestelling voor minstens €12,50 bestaat uit boeken die rechtstreeks door bol.com worden geleverd, zonder tussenkomst van derden.
Share

Valentijnsdag: vind de perfecte dwarsligger voor jouw geliefde

Alle dwarsliggers op een rijLaten we eerlijk zijn, dat hele Valentijnsgedoe is een tikje platvloers. Maar je wilt er toch aan meedoen, want anders kijkt jouw geliefde de hele dag sip. Het is dus zaak om er op een stijlvolle manier aan mee te doen. Maar hoe doe je dat?

Wel, dat is gemakkelijk: geef je geliefde een dwarsligger cadeau voor Valentijnsdag. Want met een dwarsligger breng je inhoud en kwaliteit in elke relatie of situatie. Zelfs tijdens Valentijnsdag, wanneer kitsch en plastic rozen hoogtij vieren.

Maar welke dwarsligger moet je dan kiezen? Tja, dat hangt natuurlijk af van het type geliefde dat je hebt. Je zult hem of haar dus eerst in een hokje moeten stoppen en daarna wijst het zich vanzelf.

We helpen je een handje:

Is je geliefde een typische vrouw?
» Kies een dwarsligger uit de rubriek Chicklit

Is je geliefde een typische man?
» Kies je dwarsligger uit de rubriek Business

Is je geliefde ietwat zweverig of onzeker?
» Beproef je geluk eens in de rubriek Esoterie

Heb je een serieus ingestelde geliefde?
» Neus eens rond in Geschiedenis, Psychologie of Maatschappij

Ben je puber en is je geliefde dat ook?
» Dan zit er niets anders op dan de rubriek Kind & jeugd

Ben je zowel verliefd als christelijk?
» Dan vind je ongetwijfeld iets geschikts in de rubriek Christelijk

Wil je je geliefde duidelijk maken dat alweer een hele zomer in de achtertuin jullie relatie geen goed zal doen?
» Bekijk dan snel de rubrieken Reizen & vakantie en Reisverhalen

Houdt je geliefde van eten en drinken?
» Kies zonder aarzelen voor deze dwarsligger of deze dwarsligger

Is je geliefde wat ingedut en heb je daar genoeg van?
» Je vindt tal van stimulerende mogelijkheden in de rubriek Thrillers

Heb je een geliefde die het lezen niet machtig is?
» Geen nood, probeer een dwarsligger uit de rubriek Strips

Zie je wel? Hét perfecte cadeau voor Valentijnsdag is een dwarsligger. Geen twijfel over mogelijk. Want ook al is je geliefde nog zo’n rare snuiter, er is altijd een dwarsligger die bij hem of haar past.

Veel plezier op 14 februari!

Share

Aanbieding: 40% korting op ‘Voor ik ga slapen’ van S.J. Watson

Eind vorig jaar werd de miljoenste dwarsligger verkocht. Een fraaie prestatie voor een boekje dat pas drie jaar op de markt is.

En dat vonden ze bij Uitgeverij Dwarsligger blijkbaar ook. Want ter ere van die miljoenste dwarsligger krijg je de hele maand februari op het succesvolle thrillerdebuut Voor ik ga slapen van S.J. Watson maar liefst 40% korting!

Share

De complete serie dwarsliggers online

Op Thaumas Dwarsliggers vind je alle dwarsliggers die ooit verschenen zijn. Dus niet slechts de top 100 of alleen maar de leverbare titels, nee, álle dwarsliggers. Vanaf de nummer 1 t/m de nummer laatst (van dit moment). Zodat Nederland eindelijk een echt complete dwarsliggerswebshop rijk is, waarin elk boek uit de serie terug te vinden is.

Uitgebreide boekinfo
Bovendien hebben we elke dwarsligger voorzien van uitgebreide boekinfo, zoals ISBN, gewicht, afmetingen, recensies uit de media, dwarsliggernummer, een korte biografie van de auteur, enzovoorts. Zo weet je van tevoren precies wat je bestelt, en dat is natuurlijk altijd fijn.

Zoeken op nummer
Tot slot kun je onze dwarsliggers ook gemakkelijk vinden op nummer. Voeg daarvoor in de zoekmachine een hekje toe vóór het nummer dat je zoekt. Op deze manier: #185. Gebruik hierbij altijd drie karakters, óók bij lage nummers. Dwarsligger nr. 7 vind je dus niet via #7, maar wel via #007.

Share