Nieuws & Acties
 

Valentijnsdag 2018 – Vind de perfecte dwarsligger voor jouw geliefde

Bekijk alle titels in de Dwarsliggers FondslijstLaten we eerlijk zijn, dat hele Valentijnsgedoe is een tikje platvloers. Maar je wilt er toch aan meedoen, want anders kijkt jouw geliefde de hele dag sip. Het is dus zaak om er op een stijlvolle manier aan mee te doen. Maar hoe doe je dat?

Wel, dat is gemakkelijk: geef je geliefde een dwarsligger cadeau voor Valentijnsdag. Want met een dwarsligger breng je inhoud en kwaliteit in elke relatie of situatie. Zelfs tijdens Valentijnsdag, wanneer kitsch en plastic rozen hoogtij vieren.

Maar welke dwarsligger moet je dan kiezen? Tja, dat hangt natuurlijk af van het type geliefde dat je hebt. Je zult hem of haar dus eerst in een hokje moeten stoppen en daarna wijst het zich vanzelf.

We helpen je een handje:

 • Is je geliefde een typische vrouw?
  Kies een dwarsligger uit de rubriek Chicklit
 • Is je geliefde een typische man?
  Kies een dwarsligger over Business of Voetbal
 • Is je geliefde ietwat zweverig van aard?
  Beproef je geluk eens in de rubriek Esoterie
 • Ben je nog puber en is je geliefde dat ook?
  Dan zit er niets anders op dan de rubriek Kind & jeugd
 • Ben je zowel verliefd als christelijk?
  Dan vind je ongetwijfeld iets geschikts in de rubriek Christelijk
 • Wil je je geliefde duidelijk maken dat alwéér een hele zomer in de achtertuin jullie relatie geen goed zal doen?
  Bekijk dan snel de rubrieken Reizen & vakantie en Reisverhalen
 • Houdt je geliefde van eten, drinken en zo meer?
  Kies zonder aarzelen voor de rubriek Eten & drinken
 • Is je geliefde wat ingedut en heb je daar genoeg van?
  Je vindt tal van stimulerende middelen in de rubriek Thrillers
 • Heb je een geliefde die het lezen niet machtig is?
  Geen nood, probeer een dwarsligger uit de rubriek Strips
 • Wil je je geliefde graag rooie oortjes bezorgen met Valentijn?
  Geen probleem, er bestaan ook Erotische dwarsliggers

Zie je wel? Hét perfecte cadeau voor Valentijnsdag is een dwarsligger. Geen twijfel over mogelijk. Ook al is je geliefde nog zo’n rare snuiter, er is altijd wel een dwarsligger die bij hem of haar past.

Valentijnsdag 2018

Veel plezier op 14 februari!
Share Button

Aanbieding / Goedkope dwarsliggers in de ramsj

Ook dwarsliggers hebben niet het eeuwige leven. Na verloop van tijd belanden ze in de ‘ramsj’. Dat betekent dat de uitgever de overgebleven boeken flink in prijs verlaagt en allerhande titels in de aanbieding doet.

Op dit moment (laatst bijgewerkt: 12-2-2018) zijn de volgende dwarsliggers in de aanbieding:

Aanbieding / Goedkope dwarsligger boeken & titels / Vanaf 5 euro per stuk

Een uitgelezen kans om een paar oudere, maar erg goedkope dwarsliggers aan de haak te slaan (vanaf 5 euro per stuk).

Share Button

Nu online: klikbare Dwarsliggers Fondslijst

Nu online: onze complete Dwarsliggers Fondslijst. Een chronologisch opgebouwde lijst met daarop alle titels en boeken die ooit als dwarsligger werden uitgegeven. Aangevuld met een handige lijst verwachte dwarsliggers.

We hebben auteursnaam en boektitel klikbaar gemaakt, zodat deze titellijst een handig startpunt kan zijn om rond te snuffelen in onze database. Ook kun je dankzij de lijst in één oogopslag zien welk nummer bij welke dwarsligger hoort.

Klikken maar:

Naar de Dwarsliggers Fondslijst

Share Button

Aanbieding: Dwarsliggers Zomeractie 2+1 GRATIS

Deze actie is helaas verlopen. Zie de pagina Aanbiedingen voor de afgeprijsde titels van dit moment (goedkope dwarsliggers vanaf 5 euro per stuk).

Ook in 2013 loopt tijdens juli en augustus weer de 2+1 GRATIS-zomeractie. Ofwel: 3 halen, 2 betalen. Ofwel: 3 dwarsliggers voor de prijs van 2!Dwarsligger actie 2+1 gratis, zomer aanbieding 2013

Hoe werkt het?
1. Kies 3 dwarsliggers uit het actie-aanbod hieronder
2. Surf naar deze 2+1 GRATIS-actiepaginaExterne link (op bol.com)
3. Voeg de 3 dwarsliggers van je keuze toe
4. Na de 3e dwarsligger wordt de korting automatisch toegepast
5. Klik op de knop ‘in winkelmandje’ en vervolg het bestelproces
6. Ontvang 3 dwarsliggers voor de prijs van 2

Voor welke dwarsliggers geldt deze aanbieding?
De actie geldt voor deze 20 titels, te herkennen aan de 2+1 GRATIS-actiesticker:

Share Button

Ook de bijbel nu verkrijgbaar als dwarsligger

Sinds eind mei is nu ook de bijbel als dwarsligger beschikbaar. Je zou denken dat het schier onmogelijk is om zo’n lijvig boekwerk in zo’n kleine band te proppen, maar dankzij een exclusief voor dit doel ontworpen letter is het uitgeverij JongbloedExterne link toch gelukt. Een hele prestatie, want alle teksten zijn ondanks de kleine druk toch prima leesbaar gebleven.

De bijbel als dwarsligger (in Nieuwe Bijbelvertaling en Herziene Statenvertaling)

Er zijn tegelijkertijd twee versies als dwarsligger uitgebracht. De Herziene Statenvertaling (HSV) en de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV).

De HSV stamt uit 2010 en heeft de oorspronkelijke Statenvertaling uit de 17e eeuw als uitgangspunt. Verouderde woorden en zegswijzen zijn vervangen door hedendaags Nederlands én nieuwe inzichten op het gebied van de originele bronteksten zijn doorgevoerd.

De NBV bestaat al wat langer en verscheen voor het eerst in 2004. Deze vertaling is wél van de grond af aan opnieuw opgebouwd, maar natuurlijk heeft ook deze versie de originele bronteksten in het Hebreeuws, Aramees en Grieks als absolute basis.

Je vindt beide vertalingen in onze database. Tot najaar 2013 nog voor de speciale introductieprijs van €24,95, daarna voor €29,95.

Share Button

Boekenweek 2013 – van 16 t/m 24 maart

Boekenweek 2013, van 16 t/m 24 maart
Van zaterdag 16 maart t/m zondag 24 maart 2013 is het weer Boekenweek! Dit jaar met als thema ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’.

Gouden tijden, zwarte bladzijden (thema Boekenweek 2013)Boekenweekthema – Gouden tijden, zwarte bladzijden
De Boekenweek van 2013 stelt scherp op de uitersten en tegenstellingen in de wereld. Voorspoed & tegenspoed, licht & donker, yin & yang. De twee zijden van de medaille samengevat in één thema, dat verder vooral de vinger wil leggen bij ons gezamenlijke én persoonlijke verleden.

Boekenweekgeschenk – Gratis bij aankoop van ≥ €12,50 aan NL-boeken
Het Boekenweekgeschenk van 2013 werd geschreven door niemand minder dan Kees ‘krasse knar’ van Kooten. Hij doopte zijn boekje De verrekijkerExterne link en laat er de meest uiteenlopende onderwerpen in aan bod komen: van het hotelwezen tot zijn diensttijd, van de pornoficatie van de samenleving tot de wereld der insecten.Lees meer over het Boekenweekgeschenk op de officiële website van het CPNB

  • Het Boekenweekgeschenk is gratis bij aankoop van ten minste €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Bij bestellingen via Thaumas Dwarsliggers stuurt onze partner bol.com het Boekenweekgeschenk gratis mee *
  • Net als elk jaar is het Boekenweekgeschenk ook dit jaar weer als treinkaartjeExterne link te gebruiken. Op zondag 24 maart kun je er vrij mee reizen in alle treinen van NS, NS Hispeed, Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia. Alleen de Thalys doet niet mee aan de actie.

Boekenweekessay – Voor €2,50 verkrijgbaar in elke boekhandel
Het Boekenweekessay op bol.com (meer info & bestellen)Geen Boekenweek zonder Boekenweekessay, dit jaar geschreven door Nelleke Noordervliet. Het draagt de titel De leeuw en zijn hemdExterne link en het zal niemand verbazen dat daarmee onze nationale leeuw wordt bedoeld. In het essay graaft Nelleke Noordervliet flink in het Nederlandse verleden en raakt daarbij o.a. verzeild in achterbuurten, herenhuizen, de Gouden Eeuw en het leven van koningin Wilhelmina.

Lees meer over de Boekenweekbundel op de officiële website van het CPNB

Boekenweekbundel – Gratis voor leden v/d bibliotheek
Ben je lid van een bibliotheek? Dan wacht er nog een cadeautje op je: de BoekenweekbundelExterne link. Met bijdragen van o.a. Frank Westerman, Erik van Muiswinkel, Job Cohen, Jörgen Raymann, dj Isis, Antoine Bodar en Hugo Borst.

  • De Boekenweekbundel is gratis af te halen in de bibliotheek (als je daar tenminste lid van bent).

Twee blije stapeltjes dwarsliggersBoekenweekdwarsliggers – 2 stapeltjes om blij van te worden
Natuurlijk is het leuk om het Boekenweekthema ook los te laten op onze dwarsliggers. We stelden daarom een fraai stapeltje ‘Gouden tijden’ en een al even fraai stapeltje ‘Zwarte bladzijden’ samen. Echter, op dat laatste stapeltje legden we stiekem juist boeken die je uit de zwarte bladzijden kunnen helpen. Dat leek ons aardiger dan een verzameling daadwerkelijk deprimerende dwarsliggers.

Dwarsliggers Gouden Tijden

Dwarsliggers Zwarte bladzijden

* Geldt niet voor studie- en 2ehandsboeken en bestellingen via externe verkopers. Let er dus op dat je bestelling voor minstens €12,50 bestaat uit boeken die rechtstreeks door bol.com worden geleverd, zonder tussenkomst van derden.
Share Button

Aanbieding: 40% korting op ‘Voor ik ga slapen’ van S.J. Watson

Eind vorig jaar werd de miljoenste dwarsligger verkocht. Een fraaie prestatie voor een boekje dat pas drie jaar op de markt is.

En dat vonden ze bij Uitgeverij Dwarsligger blijkbaar ook. Want ter ere van die miljoenste dwarsligger krijg je de hele maand februari op het succesvolle thrillerdebuut Voor ik ga slapen van S.J. Watson maar liefst 40% korting!

Share Button

De complete serie dwarsliggers online

Op Thaumas Dwarsliggers vind je alle dwarsliggers die ooit verschenen zijn. Dus niet slechts de top 100 of alleen de meest recente titels, nee, alle dwarsliggers. Vanaf de nummer 1 t/m de nummer laatst (van dit moment).

Uitgebreide boekinfo
Verder hebben we elke dwarsligger zoveel mogelijk voorzien van uitgebreide boekinfo, zoals ISBN, volgnummer, aantal pagina’s, recensies uit de media, een korte biografie van de auteur, enzovoorts. Zo weet je vooraf precies welk boek je nu eigenlijk bestelt, en dat is natuurlijk altijd fijn.

Tweedehands
Op onze website staan ook alle dwarsliggers die inmiddels officieel ‘uitverkocht’ zijn. Deze titels zijn immers vaak nog wél tweedehands te bestellen, of via een alternatieve route (klik per boek op de bestelknop om dit te checken). Wil je dus dwarsliggers kopen die elders niet meer leverbaar zijn, dan maak je bij ons een goede kans. Dankzij onze partner bol.com overigens, want die handelt de bestellingen af.

Prijzen
De prijzen op Thaumas Dwarsliggers komen niet altijd overeen met de actuele prijzen. Zodra boeken het tweedehands circuit in gaan, vliegen de vraagprijzen dikwijls immers alle kanten op. Soms verandert de prijs zelfs meerdere keren per dag. Klik daarom per dwarsligger op de bestelknop als je de actuele prijs wilt zien. Zeker bij oudere titels.

Zoeken op nummer
Tot slot kun je onze dwarsliggers gemakkelijk vinden op volgnummer. Voeg daartoe in de zoekmachine een hekje toe vóór het nummer dat je zoekt. Op deze manier: #270. Gebruik hierbij altijd drie karakters, óók bij lage nummers. Dwarsligger nr. 7 vind je dus niet via #7, maar wel via #007.

Share Button

Wat zijn dwarsliggers?

Een dwarsligger is een compleet boek in zakformaat. Overdwars afgedrukt op extra dun papier, waardoor het in elk handtasje of zelfs gewoon in je broekzak past. Een boek dat je overal op elk moment even snel tevoorschijn kunt toveren om te gaan lezen.

Ideaal dus voor trein of tram, tijdens je vakantie of op een bankje in het park. Dwarsliggers zijn daarmee een aantrekkelijk alternatief voor de e-reader, die duur en diefstalgevoelig is.

Met zijn kleine formaat (zo’n 12 bij 8 cm) en lichte gewicht (gemiddeld zo’n 145 gram) is de dwarsligger zonder moeite met één hand vast te houden. En dat biedt natuurlijk allerlei voordelen, met name in situaties dat je maar één hand tot je beschikking hebt. Zoals tijdens het roeren in de groentesoep of het in slaap wiegen van kleine Kareltje. Om maar twee maffe dwarsstraten te noemen.

Hoe het ook zij, dwarsliggers zijn er speciaal voor de echte boekenfanaat, die van lezen nooit genoeg krijgt. Zelfs niet op momenten dat de gemiddelde mens zijn boek even terzijde legt.

Dwarsliggers - overdwars afgedrukt en met één hand te lezen

Share Button